Ante Franić, SDP-ov kandidat za gradonačelnik Splita poslao je danas jasnu poruku optimizma svim Splićanima koji trenutno nemaju riješeno trajno stambeno rješenje. Radi se o obiteljima koje svoju budućnost vide u Programu poticane stanogradnje, stanovima za najam, ali i zaštićenim najmoprimcima za koje država nema rješenje i ne želi ga pronaći, osim onoga koje ide na štetu ili zaštićenih najmoprimcima ili vlasnika stanova.

 

 

Mladi ljudi odlaze iz Splita

 

Zaustavit ćemo trend iseljavanja mladih generacije iz našeg Splita koji godišnje izgubi preko 1100 stanovnika. HDZ i Keruma nije nimalo briga za mlade. U Splitu u proteklom mandatu nije izgrađen niti jedan kvadrat POS-ovih stanova. Sada se pokušavaju prodati finte o izgradnji 1140 stanova na Korešnici, ali to je predstava samo za potrebe predizborne kampanje jer se radi o komunalno neopremljenom području, brdu bez struje, vode i infrastrukture.

 

HDZ i Kerum nisu sposobni realizirati ni POS Sirobuja, projekt koji je gotovo spreman i stoji od kraja 2018. godine kada je sklopljen je ugovor o kupnji zemljišta i izradi projektne dokumentacije. Plan HDZ-a za Korešnicu izgleda bizarno i nesuvislo u odnosu na ovo. Split više nema vremena za sporu i nesposobnu vlast te takvi kakvi jesu ne zaslužuju nikakvu novu priliku.

450 stambenih jedinica, dječji vrtić i sportska igrališta

 

POS Hercegovačka sa SDP-om kreće odmah nakon izbora bez daljnjih odgađanja na mjestu gdje je trenutno smještena garaža Prometa koju ćemo izmjestiti na Dračevac. Lokacija u Hercegovačkoj ima svu potrebnu infrastrukturu za brzi početak radova – struja, voda, kanalizacija, pristupne ceste. Izgradit ćemo 450 stambenih jedinica, dječji vrtić i sportska igrališta.

 

HDZ-ova vlast je imala priliku izmjestiti Promet na Dračevac, kao jedan od strateških projekata Urbane aglomeracije Splita u ovom mandatu osiguranim sredstvima Europske unije od 54.3 milijuna kuna. Međutim oni su sredstva preusmjerili u Tehnološki park i tako odgodili rješavanje stambenog pitanja mnogim mladim obiteljima našega grada.

Podijeli članak: