Kandidat za gradonačelnika Splita, Ante Franić, odgovorio je na pitanje Dalmatinskog portala što učiniti po pitanju Spaladium Arene.

Spaladium Arena je korektno zamišljen projekt, ali megalomanskih proporcija koji je od faze ugovaranja, preko financiranja pa sve do realizacije katastrofalno vođen. Ovo je kao da smo gradili hotel, ali nismo sagradili restoran, bazen, recepciju i parking pa se onda pitamo kako to da nema gostiju.

Plan za spas Spaladium Arene

 

Imam plan i znam kako dovršiti započeto i postići financijsku isplativost Arene u sklopu šireg projekta Spaladium Centra i kroz sportska događanja, koncerte, sajmove i kongrese.

Ne pristajem na ucjene našeg Grada! Banke ću dovesti do rješenja koje će biti povoljno za Split i konačno stati na kraj ovoj trakavici u koju su nas doveli HDZ-ovi nesposobni birokrati.

 

Svi znamo da se s projektom započelo zbog pritiska HDZ-ovog premijera Ive Sanadera te da je Grad Split stavljen u nepovoljan položaj zbog aneksa ugovora koje je bez suglasnosti Gradskog vijeća potpisao tadašnji HDZ-ov gradonačelnik Ivan Kuret. Kad nam je sve to ‘dala’ tadašnja HDZ-ova vertikala, red je da sadašnja vertikala, prije svega hrvatska Vlada, financijski sudjeluje u rješavanju problema.

Isto tako, potrebno je jasno utvrditi odgovornost predstavnika Grada Splita za financijski štetne ugovore i regresnom tužbom od njih potraživati štetu, kako bi napokon uveli odgovornost ljudi koji upravljaju novcem Splićana.

Podijeli članak: