Ante Franić, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Splita ukazao je na činjenicu da Vice Mihanović šuti o Oparinom Masterplanu.

U svim prepucavanjima oko odluke o izradi izmjena i dopuna GUP-a prva žrtva je istina. HDZ i sitni sateliti htjeli su prihvatiti izradu izmjena GUP-a kako je predložio HDZ-ov gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Kerum se ranije izjasnio da je protiv usvajanja bilo kakvog prijedloga izrade izmjena GUP-a. Stranke Centar i Most nisu htjele da se na jučerašnjoj sjednici uopće glasa o izradi izmjena GUP-a.

 

SDP je bio za prijedlog izrade izmjena GUP-a ako se iz prijedloga izbaci Oparin Masterplan. Ta studija je štetna za razvoj Splita zbog toga što pretvara gospodarsku zonu na Kopilici u turističko-stambenu zonu i pogoduje privatnim interesima nauštrb javnog splitskog interesa. Vlasništvo privatnih parcela na Kopilici, točnije na Stinicama, radi kojih se i toliko gura Masterplan i Oparina rivijera između škvera i Sjeverne luke može utvrditi tko god želi.

HDZ pogoduje privatnim interesima

Dakle, jučer je na sjednici Gradskog vijeća trebalo usvojiti odluku o izradi izmjena i dopuna GUP-a, ali bez Oparinog Masterplana, između ostalog zbog Marjana i garaža. To je bio jasan stav SDP-a. Prije sjednice Gradskog vijeća SDP je pripremio amandman da se izbriše Masterplan.

S obzirom na to da je zbog stava stranaka Centar i Most bilo jasno da će oporba ostati bez većine u vijećnici, i SDP-ovi vijećnici su napustili sjednicu zbog toga što nisu htjeli da HDZ-ov gradonačelnik uspije u namjeri da Masterplan ugura u GUP.

Pored svih velikih riječi o izradi izmjena GUP-a Vice Mihanović šuti o Oparinom Masterplanu. Inače, po pitanju GUP-a i Masterplana svjedoci smo kopernikanskih obrata onih koji bi trebali znati bolje od toga.

Podijeli članak: